Подгъвите отблизо

май 18, 2014 in Полезно От admin

подгъв_дънкиВ тази статия ще Ви запознаем с особеностите, предимствата и недостатъците на различните видове подгъви на дрехи, с което се надяваме да бъдем полезни на тези от Вас, които не могат да преценят какъв подгъв да изберат, когато се нуждаят от корекция.

Подгъв с подлепващо – не е много здрав и при пране се разлепва. При по-фини материи е възможно подлепващата лента да се очертае откъм лицевата страна и подгъвът да не стои добре.

Подгъв с тегел – изключително здрав, използва се предимно при спортни и спортно-елегантни дрехи.

Подгъв с ширит – прави се на мъжки елегантни и официални панталони. Прието е, че ширитът на края на подгъва го заздравява и пречи на изтъркването му. С ширита крачолът на панталона стои по-добре и ако подгъвът е подшит, а не залепен е много здрав.

Подгъв с маншет – прави се и на спортни и на елегантни мъжки и дамски панталони. Носенето  на панталони с маншет е въпрос на лично предпочитание и често се диктува от модните тенденции.

Подгъв ръчен бод – когато материята и моделът на панталона не позволяват подгъв с тегел, подгъвът се подшива на ръка, за да бъде здрав.

Подгъв на дънки – когато дънките са изтъркани, за да не личи скъсяването, се запазва оригиналният подгъв.

Подгъв на покривна машина – прави се на дрехи от трикотажни материи, защото издържа на опън

При корекциите подгъвите на дрехата се изработват по начина, по който са ушити, но е възможно това да се промени в зависимост от личните предпочитания на клиента. Ако изборът Ви затруднява можете да се консултирате с нас на тел. 0988 364663,  или да ни пишете на info@zakurpime.com

Поздрави,
„ЗАКЪРПИ МЕ“