Циповете отблизо

април 6, 2014 in Полезно От admin

ZipperЗдравейте,

Днес ще поговорим за циповете – всички ежедневно ги използваме, но малцина знаят кой ги е изобретил? Ето малко история:
Първият прототип е създаден през 1893г. от американеца Уиткомб Джъдсън.  Както всяко ново нещо устройството било ненадеждно и не работело добре. Били нужни няколко години за усъвършенстване и така през 1913г. канадецът Гидеон Съндбек , който работи в компанията на Джъдсън, раработва модел на ципа, който да бъде ефективен и технологичен за производство. Били необходими още десетина години, за да се наложи новото устройство и така през 1923г. ципът навлиза масово в употреба. Днес вече го използваме почти навсякъде – дрехи, обувки, раници, чанти и къде ли още не. Понякога се случва циповете да се повредят. Ето кои са най-честите проблеми:
– Ципът се е разшил от дрехата –  налага се да зашие от шивач. Ако имате такава дреха можете да ни се обадите на тел. 0988 36 46 63
– Ципът има наранен зъб, или счупен ограничител (на делимите ципове) – при тази ситуация трябва да се смени.  Отново може да се свържете с нас. Ние предлагаме смяна на ципове на всякакви дрехи.
– Ципът се отваря, или не може да се закопчае, въпреки че няма счупени или наранени зъби.pluzgach  В този случай е възможно да се смени само плъзгачът.  Това е значително по-евтино отколкото смяната на целия цип. Плъзгачите се продават в кинкалериите и в магазините за шивашки материали. Тъй като има различни видове ципове трябва да носите стария цип, когато си закупувате плъзгач. Ако не успеете да се справите сами или имате нужда от повече насоки, не се колебайте  да се свържете с нас.

Поздрави,
ЗАКЪРПИ МЕ

Използвани източници:
Internet: http://bg.wikipedia.org/